Kiinnostuksen puute

Kiinnostuksen puute

 

Kiinnostuksen puute on suuri haaste liikunnan lisäämiselle ja mieli muuttuu hitaasti. Yksi tapa on tarkastella liikkumista oman hyvinvoinnin ja terveyden lisäämisen kautta.

Alla on kerätty tietoa liikunnan positiivisista vaikutuksista ja hyödyistä muun muassa ikääntyessä ja kroonisissa sairauksissa.

Vuosikellomme haasteet on lisäksi suunniteltu siten, että voit vaikka joka kuukausi aloittaa uuden liikuntamuodon, tai vaihdella muutaman eri liikuntamuodon välillä. Näin ei ainakaan tylsyys pääse iskemään ja tekemistä riittää läpi vuoden. Haasteissa on myös seurantapäiväkirjat, joilla voit seurata haasteen edistymistä ja omaa aktiivisuuttasi päivä- ja viikkotasolla. Myös tämä helpottaa harjoittelun ylläpitoa.

Voit myös ottaa itsellesi tavoitteita haasteiden parissa. Voit päättää esimerkiksi kivuta Porrashaasteessa Haltille, ja huipulla ollessasi voit unohtaa portaat ja ottaa uuden haasteen vaikka hiihtohaasteesta. Tai lähteä saunomaan!

Ja yksi hyvä tapa saada itsensä liikkeelle on lähteä liikkumaan ystävän tai vaikkapa pienen harrastajaporukan kanssa. Voitte valita yhdessä haasteen ja lähteä tavoittelemaan yhteistä päämäärää.