Senioreiden hyvinvointitestit

Senioreiden hyvinvointitestit

Tervetuloa senioreiden hyvinvointitestit -sivustolle. Sivuston tarkoituksen on antaa välineet helpon kunnissa järjestettävän ryhmätestaustilanteen järjestämiseen sekä testaustilanteissa käyvien testien tuloksiin perustuvien harjoitteiden aloittamiseen. Testejä voi tehdä myös terveydenhoitoalan ammattilaisen kanssa kahden kesken ja osittain myös kotona itsekseen.

Harjoitteet-osiosta löydät testitulosten mukaan järjestettyjä harjoitteita.
Vinkkejä testaustilanteen toteutukseen.
Testit-osiossa on esitelty käytettävät testit ja niihin liittyvät ohjeistukset.

Liikunnasta hyvää mieltä ja hyvinvointia!

Liikkuminen on yksi parhaita keinoja lisätä omaa jaksamista ja terveyttä arjessa – olemme luotuja liikkumaan. Säännöllisellä liikunnalla voit ehkäistä sairauksien syntyä ja etenemistä, pidät huolta hyvästä toimintakyvystä ja mielen virkeydestä elämän melskeessä. Ikääntymisen tuomat muutokset kehossa eivät ole väistämättömiä, vaan niihin voi vaikuttaa panostamalla hyviin elämäntapoihin ja liikuntaan. Liikunnan aloittaminen kannattaa, vaikka viimeisestä liikuntatuokiosta olisi vierähtänyt jo tovi tai et ole tottunut liikkuja. Aloittamiselle ei ole ikärajaa. Myöskään apuvälineen käyttö ei ole este liikunnalle. Tiesitkö, että itseasiassa ne, jotka eivät ole aiemmin liikkuneet, saavat parhaita tuloksia kuntoilun myötä!

Luonossa liikkuminen ympärivuotisesti lisää hyvinvointia ja terveyttä. Jotta liikkuminen olisi mahdollisimman mukavaa ja terveellistä, niin huomioi liikkeelle lähtiessä säätila pukeutumisessa ja mahdollisissa lisävarusteissa.

Liikuntakyky on tärkeä tae sille, että pääset ulkoilemaan ja käymään asioilla. Liikkumisen ei tarvitse olla itsetarkoitus, vaan tärkeitä asioita voi olla myös ystävien näkeminen, uusiin ihmisiin tutustuminen tai ylipäätään mukava yhdessä tekeminen. Liikuntakyky takaa sen, että pääsee välillä pois neljän seinän sisästä vaihtamaan ajatuksia ja herättelemään aisteja uusissa ympäristöissä. Toisaalta liikunta voi olla myös omaa aikaasi, jolloin saat keskittyä omiin kuvioihin ja nauttia yksin olemisesta. Tapoja on yhtä monia, kuin meitä ihmisiäkin.


Senioreiden hyvinvointitestit -sivuston ovat Meijän polulle koonneet fysioterapeuttiopiskelija Jennika Lilja (JAMK), Kliininen fysioterapeutti Liisa Lumiaho (KSSHP) sekä fysioterapeutti Juho Jäppinen (Meijän polku / JAMK)