Vuosikello

Vuosikello

Tietoa Vuosikellosta

Vuosikellon avulla voit jaotella vuoden eriaiheisiin ja erimittaisiin haasteisiin, jotka rytmittävät vuoden kulkua. Esimerkkikuvassa esimerkiksi henkilön syksy käynnistyy Metsähaasteen parissa. Ilmojen viilentyessä mukaan tulee myös saunahaaste. Nämä molemmat vaikuttavat sekä verenkiertoelistöön, mutta vähentävät myös stressiä ja rentouttavat. Lokakuussa näiden rinnalle tulee vielä kotona harjoiteltava Tasapainohaaste, joka kantaa aina keväälle saakka. Näin valmistaudumme myös talviajan pimeyteen ja kevättalven liukkauteen ennaltaehkäisten kaatumistapaturmia.

Vuosikellon käyttäjä voi syksyllä ottaa myös viikko-ohjelmaansa myös Vuosikellosta löytyvät liikkuvuutta lisäävät videoharjoitteet, joita syksyllä 2019 ovat kyykky ja rintarangan ja hartioiden liikkuvuutta lisäävä Takkijumppa, jonka voi suorittaa vaikka kotipihassa, tai metsäretkellä.

Vuosikellon talvi-osuus avautuu joulukuun alussa ja se sisältää talveen sopivaa tekemistä. Tämän jälkeen on vuorossa kevät-osio maaliskuussa ja kesä-osio kesäkuussa. Käyttäjät saavat siis vuoden mittaan paljon erilaista tekemistä ja aktiviteetteja oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Haasteet on suunniteltu niin, että ne pystyy toteuttamaan omassa kodissa ja sen lähiympäristössä, eli liikkeelle lähtemisen kynnys on matala.

Vuosikellon on suunnitellut Meijän polun haasteista vastaava fysioterapiaopiskelija Juho Jäppinen. Haasteisiin ja Vuosikelloon liittyvissä asioissa voi laittaa viestiä hänelle juho.jappinen@ksshp.fi