Vuosikello

VuosikelloVuosikellosta on auki tällä hetkellä syksy-, talvi- ja kevät-osio. Kesä-osio aukeaa kesäkuussa. Tervetuloa Vuosikellon maailmaan!


Tietoa Vuosikellosta

Vuosikellon avulla voit jaotella vuoden eriaiheisiin ja erimittaisiin haasteisiin, jotka rytmittävät vuoden kulkua.

Esimerkkikuvassa alla henkilön syksy käynnistyy Metsähaasteen parissa. Ilmojen viilentyessä mukaan tulee myös saunahaaste. Nämä molemmat vaikuttavat positiivisesti verenkiertoelimistöön, mutta vähentävät myös stressiä ja rentouttavat kehoa ja mieltä. Lokakuussa näiden rinnalle tulee vielä kotona harjoiteltava Tasapainohaaste, joka kantaa aina keväälle saakka. Näin valmistaudumme myös talviajan pimeyteen ja kevättalven liukkauteen ennaltaehkäisten kaatumistapaturmia.

Talvikauden alussa henkilömme aloittaa Porrashaasteen lihasvoiman ja kestävyyskunnon parantamiseksi ja tämän rinnalle hän valitsee hiihdosta tykkäävänä henkilönä Hiihtohaasteen. Näin hän on hyvässä iskussa kevättä ja kesää ajatellen, sillä silloin on tiedossa taas uutta tekemistä.

Vuosikellon haasteet on suunniteltu kaikille sopiviksi. Jos sinulla on epäilyksiä oman terveydentilasi ja aktiviteettien suhteen, kannattaa olla ennen uusien harrastusten aloittamista yhteydessä terveydenhoitoalan ammattilaiseen. Voit myös katsoa Vuosikellosta löytyvät Miksi liikkua? ja Miksi en liiku? -osiot.


Vuosikellon on suunnitellut Meijän polun haasteista vastaava fysioterapiaopiskelija Juho Jäppinen. Haasteisiin ja Vuosikelloon liittyvissä asioissa voi laittaa viestiä hänelle juho.jappinen@ksshp.fi