Reitistöviikko

Reitistöviikko

Reitistöviikolla erilaiset ulkoilu-, liikunta-, luonto- ja matkailureitistöt ovat keskisuomalaisten mielessä ja kovassa käytössä. Viikon tarkoituksena on nostaa tietoisuutta erilaisista lähiliikunta-, retkeily- ja matkailureiteistä sekä lisätä näiden käyttöä. (Read more about Trail Week)

Hienojen reitistöviikkokokemusten ja reitistöihin sekä luontoliikuntaan panostamisen kasvavan tarpeen vuoksi Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään seuraavan kerran 16.–22.9.2023. Viikon teemana on tänä vuonna Reitistöt vesistöjen äärelle. Lähtekäähän mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme reitistöjen ja luonnossa liikkumisen saralla!


Kohden sinisiä ympäristöjä!

Syyskuussa keski-suomen reitistöt johdattelevat sinisiin ympäristöihin. Jos teillä on reitistöjä järvien, jokien, purojen, soiden tai kosteikkojen äärelle, niin tervetuloa mukaan tekemään keskisuomalaista luonnossa liikkumisen ja oleskelun tulevaisuutta!

Voitte esitellä reitistöjänne reitistöviikon kuluessa somessa, www-sivustoilla, blogeissa, medioissa ja tietenkin myös paikan päällä! Viikon mittaan voi järjestää esimerkiksi retkiä, kilpailuja, talkoita, tutumiskäyntejä, opastuksia, luontotyöpäiviä ja koulutuksia omilla reitistöillä ja sinisissä ympäristöissä.

Reitistöviikko on avoin kaikille. Tehdään yhdessä Keski-Suomesta reitistöjen ja luontoliikunnan mallimaakunta!

Kun jaatte tietoa tapahtumista ja reitistöistä sosiaalisissa medioissa, niin käyttäkää tägiä #reitistöviikko, niin jaamme tietoa myös Meijän polun kanavissa. Muut aktiivisessa käytössä olevat tägit ovat:
#keskisuomi #reitistöt #sinisetympäristöt #trailweek #centralfinland #bluehealth

Reitistöviikon kanssa samaan aikaan järjestetään myös Euroopan liikkujan viikko. Nyt on kaksi upeaa syytä lähteä liikkeelle luontoon.

Kaikki reitistöt vievät kohden tulevaisuuden Keski-Suomea!


Keskisuomalaisia reitistöjä kuvakilpailussa

Reitistöviikolla syyskuussa 2023 kisaillaan taas parhaista keskisuomalaisista reitistökuvista!
Kilpailuun lähetettiin 120 upeaa kuvaa keskisuomalaisilta reitistöiltä. Näistä Luovan valokuvauksen keskuksen raati valitsi kymmenen kuvaa, joista omaa suosikkiaan pääsee äänestämään Keskisuomalaisen yleisöäänestyksessä. Käykäähän äänestämässä!

Aiemmilla kerroilla voittajiksi on äänestetty Mikko Voutilaisen kuva Salamajärven kansallispuistosta Hirvaan kierroksen varrelta (2022) ja Anna Käyhkön kuva Jyväskylän Haukanniemestä (2021). Alla kymmenen kuvan kärki Keskisuomalaisessa vuosilta 2022 ja 2021.Reitistöistä, luonnossa liikkumisesta ja oleskelusta blogissamme


Reitistöviikko on Meijän polun ja Keski-Suomen liikunnan (KesLi) yhteistyössä ideoima tapahtumaviikko, jolla reitistöjen merkitystä tulevaisuuden hyvinvoinnin ja terveyden, mutta myös matkailun kannalta nostetaan esille.
#reitistöviikko #keskisuomi #tulevaisuuttatekemässä

Lisätietoja ja yhteydenotot: meijanpolku@gmail.com

Juho Jäppinen
fysioterapeutti, Meijän polku
juho.jappinen@jamk.fi

Jyrki Saarela
aikuisliikunnan kehittäjä, Kesli
jyrki.saarela@kesli.fi


Yhteistyössä