Reitistöviikko

Reitistöviikko

Reitistöviikolla erilaiset ulkoilu-, liikunta-, luonto- ja matkailureitistöt ovat keskisuomalaisten mielessä ja kovassa käytössä. Viikon tarkoituksena on nostaa tietoisuutta erilaisista lähiliikunta-, retkeily- ja matkailureiteistä sekä lisätä näiden käyttöä. (Read more about Trail Week)

Hienojen reitistöviikkokokemusten ja reitistöihin sekä luontoliikuntaan panostamisen kasvavan tarpeen vuoksi Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään taas syyskuussa 2022. Teemana tänä vuonna #lähiluonto ja #lähireitistöt! Lähtekäähän mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme reitistöjen ja luonnossa liikkumisen saralla!


Kuinka mukaan?

Helposti! Keski-Suomen Reitistöviikolla kaikki reitistöihin liittyvät tapahtumat ovat osa isompaa kokonaisuutta! Viikon mittaan voi järjestää esimerkiksi retkiä, kilpailuja, talkoita, tutumiskäyntejä, opastuksia, työhyvinvointipäiviä ja koulutuksia. Kunhan nämä tapahtumat jollain tapaa liittyvät jo olemassa oleviin, tai suunnitteilla oleviin reitteihin tai reitistöihin, niin ne ovat osa reitistöviikkoa. Kynnyksiä ei ole, kun liikumme keskisuomalaisilla reitistöillä!

Reitistöviikko on avoin kaikille. Tehdään yhdessä Keski-Suomesta reitistöjen ja luontoliikunnan mallimaakunta!

Keski-Suomen reitistöviikolle mukaan lähteminen on helppoa ja ilmaista. Ilmoittakaa tapahtumanne viimeistään perjantaihin 16.9. mennessä sähköpostilla meijanpolku@gmail.com. Laittakaa mukaan järjestäjien logo, tapahtuman tiedot (Nimi, tapahtumapaikka, päivämäärä ja aika, sekä linkki, jonka takaa löytyy lisätietoa tapahtumasta kiinnostuneille). Jos jaatte tietoa tapahtumasta sosiaalisissa medioissa, niin käyttäkää tägiä #reitistöviikko, niin jaamme tietoa myös Meijän polun kanavissa. 

#reitistöviikko #keskisuomi #TrailWeek #lähiluonto #reitistöt

Kaikki reitistöt vievät kohden tulevaisuuden Keski-Suomea!

Keski-Suomen reitistöt -valokuvakilpailu reitistöviikolla 2021!

Keski-Suomen reitistöt -valokuvakilpailuun lähetettiin runsas määrä upeita kuvia keskisuomalaisilta reitistöiltä. Luovan valokuvauksen keskuksen raati valitsi kuvista kymmenen finalistia, jotka julkaistiin sekä Keskisuomalaisen paperilehdessä että nettilehdessä. Voittoon äänestettiin Anne Käyhkön kuva Haukanniemen lähireitistöjen varrelta. Kakkossijalle nousi Veera Kanala ja kolmanneksi Jani Kekoni. Onnea voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!

Reitistöviikolla syyskuussa 2022 kisaillaan taas parhaista reitistökuvista. Pitäkää siis kamerat mukana liikkuessanne keskisuomalaisilla reitistöillä!Ensimmäinen Keski-Suomen reitistöviikko järjestettiin 16.–22.9.2020.

The first Trail Week of Central Finland was held on the 16th–22th of September 2020. Read more.

Alle on kerätty kuvia ensimmäiseltä Keski-Suomen reitistöviikolta. Tapahtumien järjestämisestä vastasivat moninaiset tahot yksittäisistä luontoyrittäjistä liikuntaseuroihin, yrityksiin, kouluihin, kuntiin ja kaupunkeihin.


Toteutimme myös Retkeilijän muistilistan ensimmäisen reitistöviikon kunniaksi. Muistilistan on tarkoitus humoristisesti muistuttaa, mikä on tärkeintä retkelle lähdössä.

Reitistöistä ja reitistöviikosta blogissamme


Reitistöviikko on Meijän polun ja Keski-Suomen liikunnan (KesLi) yhteistyössä ideoima tapahtumaviikko, jolla reitistöjen merkitystä tulevaisuuden hyvinvoinnin ja terveyden, mutta myös matkailun kannalta nostetaan esille.
#reitistöviikko #keskisuomi #tulevaisuuttatekemässä

Lisätietoja ja yhteydenotot: meijanpolku@gmail.com

Juho Jäppinen
fysioterapeutti, Meijän polku
juho.jappinen@jamk.fi

Jyrki Saarela
aikuisliikunnan kehittäjä, Kesli
jyrki.saarela@kesli.fi


Yhteistyössä