Reitistöviikko

Reitistöviikko

Reitistöviikolla erilaiset ulkoilu-, liikunta-, luonto- ja matkailureitistöt ovat keskisuomalaisten mielessä ja kovassa käytössä. Viikon tarkoituksena on nostaa tietoisuutta erilaisista lähiliikunta-, retkeily- ja matkailureiteistä sekä lisätä näiden käyttöä. (Read more about Trail Week)

Valokuvakilpailu reitistöviikolla 2021!

Reitistöviikolla 2021 järjestetään Keski-Suomen reitistöt -valokuvakilpailu, johon toivotaan runsaasti kuvia keskisuomalaisilta reitistöiltä ja kaikilta vuodenajoilta.
Eli liikkuessanne luonnossa ja reitistöillä pitäkää kamerat ulottuvilla ja käytössä.

Reitistöillä tarkoitetaan laaja-alaisesti luonnossaliikkumisreitistöjä, eli reitistöjä, joilla kuljet kävellen, juosten, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja niin edespäin.

Kilpailu on avoin kaikille.

Kilpailusta lisää tietoa lähempänä reitistöviikkoa.


Hienojen reitistöviikkokokemusten ja reitistöihin sekä luontoliikuntaan panostamisen kasvavan tarpeen vuoksi Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään taas syyskuussa, 15.–21.9.2021! Lähde mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme reitistöjen ja luonnossa liikkumisen saralla!

Kuinka mukaan?

Helposti! Keski-Suomen Reitistöviikolla kaikki reitistöihin liittyvät tapahtumat ovat osa isompaa kokonaisuutta! Viikon mittaan voi järjestää esimerkiksi retkiä, kilpailuja, talkoita, tutumiskäyntejä, opastuksia, työhyvinvointipäiviä ja koulutuksia. Kunhan nämä tapahtumat jollain tapaa liittyvät jo olemassa oleviin, tai suunnitteilla oleviin reitteihin tai reitistöihin, niin ne ovat osa reitistöviikkoa. Kynnyksiä ei ole, kun liikumme keskisuomalaisilla reiteillä!

Reitistöviikko on avoin kaikille. Tehdään yhdessä Keski-Suomesta reitistöjen ja luontoliikunnan mallimaakunta!

#reitistöviikko #keskisuomi #tulevaisuuttatekemässä

Kaikki reitistöt vievät kohden tulevaisuuden Keski-Suomea!Ensimmäinen Keski-Suomen reitistöviikko järjestettiin 16.–22.9.2020.

The first Trail Week of Central Finland was held on the 16th–22th of September 2020. Read more.

Alle on kerätty kuvia ensimmäiseltä Keski-Suomen reitistöviikolta. Tapahtumien järjestämisestä vastasivat moninaiset tahot yksittäisistä luontoyrittäjistä liikuntaseuroihin, yrityksiin, kouluihin, kuntiin ja kaupunkeihin.


Toteutimme myös Retkeilijän muistilistan ensimmäisen reitistöviikon kunniaksi. Muistilistan on tarkoitus humoristisesti muistuttaa, mikä on tärkeintä retkelle lähdössä.

Reitistöistä ja reitistöviikosta blogissamme


Reitistöviikko on Meijän polun ja Keski-Suomen liikunnan (KesLi) yhteistyössä ideoima tapahtumaviikko, jolla reitistöjen merkitystä tulevaisuuden hyvinvoinnin ja terveyden, mutta myös matkailun kannalta nostetaan esille.
#reitistöviikko #keskisuomi #tulevaisuuttatekemässä

Lisätietoja ja yhteydenotot: meijanpolku@gmail.com

Juho Jäppinen
fysioterapeutti, Meijän polku
juho.jappinen@jamk.fi

Jyrki Saarela
aikuisliikunnan kehittäjä, Kesli
jyrki.saarela@kesli.fi


Reitistöviikkoa 2020 tekemässä olivat