Reitistöviikko

Reitistöviikko

Reitistöviikolla erilaiset ulkoilu-, liikunta-, luonto- ja matkailureitistöt ovat keskisuomalaisten mielessä ja kovassa käytössä. Viikon tarkoituksena on nostaa tietoisuutta erilaisista lähiliikunta-, retkeily- ja matkailureiteistä sekä lisätä näiden käyttöä. (Read more about Trail Week)

Hienojen reitistöviikkokokemusten ja reitistöihin sekä luontoliikuntaan panostamisen kasvavan tarpeen vuoksi Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään taas syyskuussa 2023. Lähtekäähän mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme reitistöjen ja luonnossa liikkumisen saralla!


Jos sull reitistö on, niin kätes yhteen lyö!

Käsien yhteen lyömisen lisäksi nosta sinun lähireitistösi myös meidän muiden tietoisuuteen. Voit esitellä lähireitistöjä reitistöviikon kuluessa somessa, www-sivustoilla, blogeissa, medioissa ja tietenkin myös paikan päällä.
Viikon mittaan voi järjestää esimerkiksi retkiä, kilpailuja, talkoita, tutumiskäyntejä, opastuksia, luontotyöpäiviä ja koulutuksia omilla lähireitistöillä. Kynnyksiä ei ole, kun liikumme keskisuomalaisilla reitistöillä!

Reitistöviikko on avoin kaikille. Tehdään yhdessä Keski-Suomesta reitistöjen ja luontoliikunnan mallimaakunta!

Kun jaatte tietoa tapahtumista ja reitistöistä sosiaalisissa medioissa, niin käyttäkää tägiä #reitistöviikko, niin jaamme tietoa myös Meijän polun kanavissa. Muut aktiivisessa käytössä olevat tägit ovat:
#keskisuomi #lähiluonto #lähireitistöt #trailweek #centralfinland

Kaikki reitistöt vievät kohden tulevaisuuden Keski-Suomea!


Lauantaina 24.9. vietettiin ensimmäistä Tuikematojen poluilla -tapahtumapäivää, jolloin lähdettiin hämärtyville lähireitistöille tuikkujen ja taskulamppujen kera nauttimaan syksyn hämärtyvistä illoista.


Äänestämään Keski-Suomen reitistöt -kuvakilpailun yleisön suosikkia!

Reitistöviikolla syyskuussa 2022 kisailtiin taas parhaista keskisuomalaisista reitistökuvista!
Luovan valokuvauksen keskuksen valitsi kymmenen suosikkiaan ja yleisö pääsi äänestämään näitä sanomalehti Keskisuomalaisen sivuilla. Voittajaksi vuonna 2022 äänestettiin Mikko Voutilaisen kuva Salamajärven kansallispuistosta Hirvaan kierroksen varrelta.

Alla vuoden 2021 kymmenen kärki. Voittajaksi äänestettiin Anna Käyhkön kuva Jyväskylän Haukanniemestä.

Vuoden 2021 Keski-Suomen reitistöt -valokuvakilpailun kymmenen kärki esiteltiin yleisöäänestyksen yhteydessä sanomalehti Keskisuomalaisessa.


Ensimmäinen Keski-Suomen reitistöviikko järjestettiin 16.–22.9.2020.

The first Trail Week of Central Finland was held on the 16th–22th of September 2020. Read more.

Alle on kerätty kuvia ensimmäiseltä Keski-Suomen reitistöviikolta. Tapahtumien järjestämisestä vastasivat moninaiset tahot yksittäisistä luontoyrittäjistä liikuntaseuroihin, yrityksiin, kouluihin, kuntiin ja kaupunkeihin.


Toteutimme myös Retkeilijän muistilistan ensimmäisen reitistöviikon kunniaksi. Muistilistan on tarkoitus humoristisesti muistuttaa, mikä on tärkeintä retkelle lähdössä.

Reitistöistä, luonnossa liikkumisesta ja oleskelusta blogissamme


Reitistöviikko on Meijän polun ja Keski-Suomen liikunnan (KesLi) yhteistyössä ideoima tapahtumaviikko, jolla reitistöjen merkitystä tulevaisuuden hyvinvoinnin ja terveyden, mutta myös matkailun kannalta nostetaan esille.
#reitistöviikko #keskisuomi #tulevaisuuttatekemässä

Lisätietoja ja yhteydenotot: meijanpolku@gmail.com

Juho Jäppinen
fysioterapeutti, Meijän polku
juho.jappinen@jamk.fi

Jyrki Saarela
aikuisliikunnan kehittäjä, Kesli
jyrki.saarela@kesli.fi


Yhteistyössä