Vuosikello ryhmille

Vuosikello ryhmille

Vuosikellon ryhmät-osioon olemme keränneet haasteita, joita voi toteuttaa liikuntaryhmällä, kaveriporukalla tai vaikkapa työyhteisön kanssa. 


Ryhmähaasteet

Ryhmähaasteet on suunniteltu 2–7 hengelle. Jos ryhmässänne on enemmän väkeä, niin voitte jakaa ryhmän muutamaan pienempään ’joukkueeseen’, ja lähteä vaikkapa leikkimielellä kilvoittelemaan toisia ryhmiä vastaan.

Haasteet voivat ryhmän koosta, ryhmäläisten aktiivisuudesta ja valituista haasteista riippuen kestää yhdestä päivästä useampaan kuukauteen.

Haasteita on myös helppo ketjuttaa peräkkäin, jolloin erilaisia haasteita riittää vuoden ympäri.


Yksilöhaasteet osana ryhmätoimintaa

Voitte myös käyttää Vuosikellon yksilöhaasteita osana ryhmän toimintaa! Tulostakaa jokaiselle ryhmäläiselle saman haasteen haastepäiväkirja, ja aloittakaa haaste samanaikaisesti. Näin, haasteesta riippuen, ryhmillä voi olla yhteisiä tavoitteita muutamasta viikosta useampiin kuukausiin, jopa läpi vuoden.

Haasteita voi toteuttaa itsenäisesti tai osana ryhmän yhteisiä harjoituksia. Tällaisia haasteita on esim 6/3 -voimaharjoitteluohjelma, jota voi toteuttaa kuntosalilla tai vaikkapa ulkoliikuntasaleilla yhdessä treenatessa, tai Tasapainohaaste, jonka tasapainoharjoitteita voi toteuttaa esim osana yhdessä tehtävää jumppaohjelmaa.

Yhtäaikaa, mutta itsenäisesti toteutettavia hyviä haasteita on esimerkkinä alla. Lisää erilaisia haasteita löytyy myös Vuosikellomme muista liikunta- ja hyvinvointihaasteista. Sieltä löytyy esimerkiksi Unihaaste, jonka avulla voi laittaa ryhmänne uniasiat kuntoon. Tällöin myös liikuntahaasteista palautuminen sujuu paremmin.