Työikäisten hyvinvointitestit

Työikäisten hyvinvointitestit

Olemme koonneet tälle sivustolle työikäisille sopivia hyvinvointitestejä, sekä tulostettavan testikortin, jota voi käyttää testaustilanteissa. Testaustilanteiden järjestämisestä saa lisätietoa Senioreiden hyvinvointitestit -sivustolta. Sivun alalaitaan on myös koottu videoita, joista saa vinkkejä työikäisten monipuoliseen liikuntaan ja harjoitteluun.


Testikortti testaustilanteisiin

Meijän polun työikäisten testauskorttia voi käyttää testaustilaisuuksissa testitulosten tallentamiseen. Samalla kortti toimii helppona keinona ottaa testeissä tulleita tuloksia puheeksi testattavien kanssa.

Liikennevalomallista näkee nopeasti osa-alueet, joihin voi panostaa oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Kortin voi tulostaa alla olevasta tiedostosta. Kortin koko on A4 ja se on kaksipuoleinen. Tarvittaessa voi tulostaa vain ensimmäisen sivun, johon merkitään testitulokset.

Testitulosten vertailutaulukot löydät täältä. Vertailutaulukot voi tulostaa testitilaisuuksia varten tai niitä voi tarkastella esimerkiksi pädiltä tai kännykältä. Tietoa testeistä löytyy täältä.


Testejä oman hyvinvoinnin mittaamiseen

Sydänliiton Testaa ruokavaliosi -testillä saat suuntaa antavan arvion ruokavaliosi terveellisyydestä.
Diabetesliiton Diabeteksen riskitestillä saat arvion sairastumisriskistäsi.
Luustoliiton Luustonterveystestistä saat tietoa luustosi kunnosta.
Fagerströmin testin avulla voi testata nikotiiniriippuvuuttasi.
Päihdelinkki.fi:n Alkoholin käytön riskit (Audit) -testissä saat monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä.
Sydänliiton Liikuntatottumuksen testissä saat arvion tämänhetkisestä liikkumisestasi.
Meijän polun Tasapainohaasteessa pääset testaamaan oman tasapainosi ja harjoittelemaan tasapainoa helposti kotona.

Helposti liikkeelle!

Tehtyäsi testejä voidaan siirtyä toimiin, jotta testeistä saatuja tuloksia päästään parantamaan. Senioreiden hyvinvointitestit -sivustoilta löytyy vinkkejä harjoitteluun kunkin testin tulosten mukaan ja alle olemme keränneet ratkaisuja liikkumisen ja luonnossa oleskelun lisäämiseen.

Vuosikellosta löydät itsellesi niin liikkumista kuin palautumista lisääviä haasteita. Haasteita toteuttamalla voit ylläpitää ja kohentaa kuntoasi ja koettua elämänlaatua ympärivuotisesti.
Hyvinvointia elämäntavoilla -sivustolle on kerätty omahoito-ohjelmia, jotka auttavat sinua  elämäntapamuutoksessa. 
Lähiluonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.
Lähiluonto-sivustolta löytyy vinkkejä niin yksilöille kuin kuntatasollekin.
Kuntien liikuntamahdollisuudet Keski-Suomessa -sivustolle on kerätty muun muassa kuntien luontoliikuntakohteita, sekä ryhmäliikuntamahdollisuuksia.

Harjoitusvideoita