Harjoitteet senioreille – kävely

Harjoitteet senioreille – kävely

Kävelyn lisääminen on helppo tapa lisätä hyvinvointia ja liikettä arkeen. Ulkona ja luonnossa kävely tuo myös luonnon suomia terveyshyötyjä kävelijälle. Sauvojen mukaan ottaminen tehostaa kävelyä, samoin kuin mäkisessä maastossa liikkuminen. Jos kuntosi on heikko, niin voit lähteä liikkeelle vaikka omassa pihassa kävelemällä ja lisäämällä hiljalleen kävelyaikoja ja -matkoja.

Reippaat kävelylenkit ovat mainio tapa ylläpitää ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja näin parantaa kuntoasi ja toimintamahdollisuuksiasi.


Meijän polun kävely- ja juoksuharjoitteet -videolla näet vinkkejä kävely- ja juoksuharjoitteluun. Kun kävely sujuu helposti ja vaivattomasti, voit ottaa pieniä nopeampia pyrähdyksiä osaksi lenkkejäsi. Tällaiset lyhyetkin pyrähdykset ovat hyvä lisä yleiskunnon kohottamiseen ja toimintakyvyn parantamiseen.


MIljoonan askeleen haasteessa lähdetään nostamaan päivittäistä kävelyaktiivisuutta. Haaste sopii ihmisille, jotka kävelevät vielä aktiivisesti päivittäin. Kuuden kuukauden haasteessa tavoitteena on kävellä päivittäin noin kuusituhatta askelta, joka vastaa noin 4,5 kilometrin kävelyä.

Sauvakävelyhaasteessa on tavoitteena kävellä sauvojen kanssa vähintään 30 minuuttia päivässä viisi kertaa viikossa. Sauvakävelyhaaste on mainio työkalu esimerkiksi talvikuukausien ajaksi, jolloin kävellessä on mukava saada lisää tukipisteitä.

Metsähaasteessa pyritään keräämään viikottain mahdollisimman monta 30 minuutin metsäretkeä. Metsässä liikkuessa saat liikkumisen ohella keräiltyä myös luonnon suomia terveyshyötyjä.