Sauvakävelyhaaste

Sauvakävelyhaaste

Sauvakävelyllä on todettu useita terveyshyötyjä ja sitä pidetään perinteistä kävelyä monipuolisempana liikkumismuotona, koska sauvakävellessä kädet ja ylävartalo osallistuu enemmän liikkeen tuottamiseen. Sauvakävelyn hyötyihin on luettu myös muun muassa tärkeä liikkeessä tapahtuvan tasapainon* parantuminen sekä yläkehon liikkuvuusominaisuuksien lisääntyminen iäkkäämmillä henkilöillä. Sauvakävellen on saatu myös muista liikkumismuodoista tuttuja hyötyjä kunnon ja elämänlaadun parantumisesta aina veren rasva-arvojen positiivisiin muutoksiin.

Lisäksi sauvakävely toimii erinomaisena talviliikkumismuotona sauvojen tuodessa varmuutta kävelyyn mahdollisesti liukkailla teillä ja poluilla. 

Voit kerätä sauvakävelypäiväkirjaan viikottaiset sauvakävelymatkasi joko aikaa tai käveltyjä askeleita mitaten. Jos sauvakävelet viisi kertaa viikossa vähintään 30 minuuttia kerrallaan, saat käveltyä liikuntasuositusten mukaisen viikottaisen kuntoliikkumismäärän.

Jos haluat kehittää kuntoasi, niin pyri lisäämään sauvakävelyyn käytettyä aikaa tai käveltyjä askeleita viikottain. Näin kolmen kuukauden seurannan aikana kuntosi voi parantua jo huomattavasti. 

Sauvakävelyhaasteen päiväkirjan voit tulostaa täältä: Sauvakavelyhaaste

* Sauvakävely ei paranna seisomatasapainoa, vaan saattaa päin vastoin heikentää sitä. Tästä syystä suosittelemme ottamaan sauvakävelyn rinnalle Vuosikellon Tasapainohaasteen. Näin pääset parantamaan kumpaakin tasapainon ominaisuutta ja saavutat elämääsi ennenkokemattoman tasapainon tunteen.