Sauvakävelyhaaste ryhmille

Sauvakävelyhaaste ryhmille

Sauvakävelyhaasteessa lähdetään nimensä mukaisesti sauvakävelemään kohden parempaa kuntoa ja oloa!

2-5 hengen ryhmälle valitaan ensiksi yhteinen sauvakävelytavoite (kts. malli alla). Kun tavoite on valittu, niin loppu onkin pelkkää nautinnollista sauvakävelyä. Valitun tavoitteen voi saavuttaa yhdessä ryhmän kanssa kävellen, tai sitten kukin omien aikataulujensa mukaan. Tavoiteajan voi jakaa esimerkiksi muutamaan pidempään kävelykertaan tai vaikka joka päivälle lyhyempiin pätkiin.

Jos sauvakävelykerrat ovat ainoa fyysinen aktiviteettinne viikon mittaan, niin pyrkikää kohden 150 minuutin viikkotavoitetta, joka sisältää tällöin fyysisen aktiivisuuden suosituksen mukaisen viikko-aktiivisuuden. Jos ryhmässänne on vähän liikkuvia jäseniä, niin aloittakaa 90 viikkominuutista ja pitäkää tätä tahtia yllä ensimmäisen haasteen, eli neljän viikon ajan. Seuraavaan haasteeseen voitte sitten valita 120 minuuttia viikkotavoitteeksi.

Voit tulostaa ryhmäharjoituspäiväkirjan alta ryhmän käyttöön. Jos ette pysty tulostamaan harjoituspäiväkirjaa, niin pitäkää tuloksista erillistä muistilistaa. Tulokset voi kirjata ylös kerran viikossa, jos ryhmäläiset eivät pidä yhteyttä useammin.


Jos ryhmänne koostuu on innokkaista kävelijöistä, niin voitte ottaa Sauvakävelyhaasteen rinnalle henkilökohtaiset Miljoonan askeleen haasteet, joissa käveltyjä askeleita seurataan useamman kuukauden ajan. Näistä askelista voi sitten esim 180 minuuttia viikossa kävellä sauvojen kanssa ja loput kertyy arjen muusta kävelyaktiivisuudesta. Kaksi haastetta yhdellä iskulla!