Iäkkäiden tasapainoharjoittelu, taso 1

Iäkkäiden tasapainoharjoittelu, taso 1

Tasolle 1. olemme keränneet harjoitusvideoita sekä ohjeita, joita voit harjoitella kotona. Näissä harjoitteissa käytetään harjoittelun apuna tuolia tai vastaavaa tukea. Varmista aina, että käyttämäsi tuki pysyy hyvin paikoillaan ja pystyssä. Jos tason 1. harjoitteet tuntuvat liian helpoilta, voit katsoa tason 2. harjoitteet.


  • 30 minuutin selkokielellä puhuttu ja tekstitetty voimaa ja tasapainoa kehittävä jumppa, jossa 9 liikettä tehdään tuolilla istuen tai siitä tukea ottaen. Jumppaohjeet voi tulostaa myös tiivistettynä versiona paperille.
  • Mukaan tarvitset: Tuoli 

  • 23 minuutin selkokielellä puhuttu ja tekstitetty voima ja tasapaino jumppa, jossa 9 liikettä tehdään pääosin tuolilla istuen tai siitä tukea ottaen. 
  • Mukaan tarvitset: Tuoli 
  • Halutessasi voit haastaa itseäsi ottamalla mukaan 1-3 kilon nilkkapainot

Tasapainohaaste sisältää muutamia seisomatasapainoa kehittäviä liikkeitä, joissa kehittymistä voi seurata tulostettavan harjoituspäiväkirjan avulla. Aloita silmät auki tehtävistä liikkeistä ja muista pitää tuki tarvittaessa lähellä. Siirry haastavampiin liikkeisiin vasta, kun se on turvallista.


Jos kaipaat ideoita liikkumisen lisäämiseen, voit tutustua Meijän polun Vuosikelloon. Vuosikellosta löytyy eri vuodenaikoihin sopivia liikunta-aktiviteetteja ja hyvinvointihaasteita. Haasteet sopivat kaiken ikäisille.