Hyvinvointia elämäntavoilla – liikkuminen

Hyvinvointia elämäntavoilla – liikkuminen

Liikkumisen aloittamisella on useita terveyshyötyjä, ja jo pienikin liikkumisen määrän lisäys on hyödyllistä. Esimerkiksi jo istumisen tauottaminen pienillä jaloitteluilla auttaa voimaan paremmin.

Jos et ole liikkunut tavoitteellisesti lähiaikoina, niin aloita Liikkumisen aloitttamisen omahoitoohjelmalla, jossa sinua ohjataan eteenpäin vaihe kerrallaan. Jos harrastat jo jonkin verran liikuntaa tai olet aktiivinen liikkuja, niin löydät itsellesi sopivaa tekemistä Omaolon liikuntaohjelmasta terveysliikkujalle sekä Meijän polun Vuosikellosta.


Liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmassa on 15 istuntoa. Ne sisältävät tehtäviä, miel​​enkiintoista tietoa liikunnasta sekä käytännön liikuntavinkkejä ohjeiden ja linkkien muodoss​​​a. Voit edetä ohjelmassa omaan tahtiisi.

Tämä ohjelma vaatii kirjautumisen.


Omaolo.fi – Liikuntaohjelma terveysliikkujalle

Valmennusohjelman tarkoituksena on kannustaa ja auttaa liikkumaan terveyden kannalta riittävästi. Valmennusohjelmassa annetaan vinkkejä perusliikkumiseen ja sen lisäämiseen. Kesto 12 viikkoa

Valmennus sisältää 13 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen. Osallistuminen on maksutonta, vaatii vahvan kirjautumisen pankkitunnuksilla.


Vuosikellossa pääset valitsemaan itsellesi sopivia liikunta- ja hyvinvointihaasteita vuodenaikojen mukaisesti.

Haasteet on suunniteltu niin, että niitä on helppo toteuttaa kotona ja kodin lähiympäristössä.

Vuosikello on kaikille avoin, eikä vaadi kirjautumista.