Linja 12

Linja 12

Aittovuori-Kangasvuori alueella on kuntoratojen lisäksi myös kattava polkuverkosto, johon kuuluu luontopolkuja sekä muita pienempiä polkuja.

Linjan 12 varrelta löytyy useampi upea luontokokonaisuus, joissa on tarjolla sekä kuntoratoja, että luontopolkuja.

Kangasvuori-Aittovuori -alueelta löytyy Kangaslammen kuntorataKangasvuoren luontopolkuAittovuoren luontopolku sekä Halssilan kuntorata ja mittava polkuverkosto.

Keltinmäestä ja Myllyjärveltä pääsee Ladun majalle, Soidinlammelle ja Kotalammelle. Myös pidemmät retket, esim. Laajavuoreen onnistuvat.

Linkkireitin varrella on myös Tourujoen luontopolku ja Harjun kaupunkiluontoalue kuntoratoineen. Nämä alueet kuuluvat myös Kehä vihreään, joka mahdollistaa pidemmätkin retket kaupunkiluontoympäristössä. Lisäksi on mahdollista päästä Jyväsjärven sekä Tuomio- ja Palokkajärven rannoille nauttimaan järviluonnosta ja monipuolisista ulkoliikuntamahdollisuuksista, kuten ulkokuntosaleista

Linjan varrelta pääsee myös noin kilometrin patikkamatkan jälkeen Sippulanniemen kuntoradalle ja Sippulanniemen luontopolulle. Tälle luontoretkelle pääsee Länsi-Päijänteentieltä Tarhamäen pysäkiltä. Sippulanniemeen löytäminen vaatii ensimmäisellä kerralla hiukan suunnistusta, eli tarkista kävelyreitti kartoista etukäteen.

Linja 12T kulkee Kankaan ja Seppälän alueen läpi. Tällöin Tourujoen alueelle ja Kehä vihreälle pääsee Kankaan ja Tourulan pysäkeiltä. Muutoin linjalla on samat Luontopysäkit kuin linjalla 12.

Voit myös ladata kartan alla olevasta napista omalle laitteellesi.