Hyvinvointia elämäntavoilla – uni

Hyvinvointia elämäntavoilla – uni

Uni

Unettomuus on yleinen ongelma, joka vaivaa välillä jokaista. Unettomuutta hoidetaan ensisijaisesti omatoimisella unenhuollolla: huolehtimalla unirytmistä, terveellisistä elämäntavoista ja sopivista nukkumisolosuhteista.  


Unettomuuden omahoito-ohjelma sisältää useita itsehoito-ohjeita, tehtäviä ja asiakasesimerkkejä joiden avulla voit löytää ongelmiisi erilaisia näkökulmia ja ratkaisumalleja. Ohjelman kesto  on 6-8 vk.

Harjoituksia ei tarvitse käyttää orjallisesti juuri sellaisina kuin ne ovat, vaan voit valita itsellesi sopivimmat vaihtoehdot ja harjoitukset. 


Levollinen uni on kuuden viikon ohjelma uni- ja nukkumisongelmien lievittämiseen. Saat ohjelmasta keinoja unesi laadun parantamiseen ja uusia näkökulmia huolten ja murheiden käsittelyyn.

Ohjelma sisältää muun muasssa harjoituksia rauhoittumiseen ja rentoutumiseen sekä keinoja löytää uutta energiaa arkeen

Voit käydä ohjelman läpi omaan tahtiin. Ohjelman itsenäinen käyttö on maksutonta, mutta vaatii kirjautumisen.


Univalmennus auttaa sinua parantamaan unesi laatua ja määrää. Viikoittaiset neuvot ja tehtävät saavat sinut miettimään nukkumisympäristöäsi sekä muita uneesi vaikuttavia tekijöitä. Neuvojen avulla voit tehdä muutoksia saadaksesi riittävästi lepoa.

Valmennus sisältää 13 viestiä ja se pohjautuu Duodecim STAR® Terveystarkastus ja -valmennukseen. Vaatii vahvan tunnistautumisen.


Unikoulutus-verkkosivusto on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille sekä opetushenkilöstön ja opiskeluhuoltopalveluiden asiantuntijoiden käyttöön. Sivusto tarjoaa monipuolisesti tietoa levon, palautumisen, hyvinvoinnin ja jaksamisen välisestä suhteesta sekä näiden merkityksestä oppimiseen. Lisäksi sivustolla esitellään konkreettisia hyvinvointityökaluja nuorille.


Meijän polun viiden viikon unihaasteessa lähdet aikaistamaan nukumaanmenoaikaasi kymmenellä minuutilla viikossa. Ei vaadi tunnistautumista tai kirjautumista.