Taidetta keskisuomalaisista metsistä keskisuomalaisille

Taidetta keskisuomalaisista metsistä keskisuomalaisille

Metsät ovat yhä enemmän esillä uutisissa sekä arjen keskusteluissa niin hiilinieluina, avohakkuina kuin metsien runsaina terveyshyötyinäkin. Metsät ovat myös selkeä osa keskisuomalaista identiteettiä – ilman metsiä ei olisi meitä.

Keväällä 2020 käynnistyvällä Metsämaa-näyttelykiertueella pääsee tarkastelemaan neljänkymmenen yhdeksän keskisuomalaisen taiteilijan, muotoilijan ja käsityöläisen tulkintoja meijän metsistä.

Mikko Hietaharju, Koivu.

Näyttelyn teokset valikoinut raati toteaa:

Oli ilo huomata, että metsä hyvin ajankohtaisena aiheena inspiroi suurta määrää keskisuomalaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Myös lähestymistavat vaihtelevat hyvinkin kriittisistä äänenpainoista metsän valloittavaan visuaalisuuteen. Metsä on selkeästi osa keskisuomalaisuutta, ja tulevien näyttelyiden johdosta keskisuomalaiset pääsevät nyt tutustumaan kuvataiteilijoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja käsityöläisten tulkintoihin kotoisista metsistämme. Teoksista on koottu jokaiselle paikkakunnalle oma kokonaisuus, jossa on huomioitu näyttelytilojen erilaisuus sekä sisällöllisesti monipuolinen lähestymistapa metsä-aiheeseen.

Emmi Minkkinen, Juurilta versoo.

Näyttely kiertää vuosina 2020-2021 kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa. Jokaiseen kuntaan on koostettu oma näyttelykokonaisuutensa. Vuoden 2020 näyttelypaikkakunnat ovat Kyyjärvi, Saarijärvi, Keuruu, Konnevesi, Karstula ja Hankasalmi. Vuoden 2021 kunnat julkaistaan myöhemmin. Näyttelykiertue käynnistyy Kyyjärveltä 17.3.2020.

Mari Antjärvi, teos sarjasta Tuho, 2020, tempera paperille.

Näyttelykiertueen toteuttaa Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n yhteinen Visusti-hanke. Lisätietoa näyttelykiertueesta löytyy Visusti-hankkeen kotisivuilta www.visusti.fi.

Tervetuloa taiteilijoiden metsiin!