Sammaloituneen mielen oireyhtymä (SMO)

Sammaloituneen mielen oireyhtymä (SMO)

Vaikka työmatkarönsyilyn ja luontotyöpäivien viettäminen on hauskaa ja innostavaa, niiden viettämisen lisäämiseen  on omat tärkeät syynsä. Syyt liittyvät yleisesti nykyaikaiseen passiiviseen elämäntapaamme ja siihen liitettyihin merkittäviin hyvinvointi- ja terveysongelmiin. Yksi suurimmista haasteistamme tällä hetkellä on se, että isoin osa työikäisistä ei liiku, eikä ulkoile tarpeeksi ylläpitääkseen tai edistääkseen omaa hyvinvointiaan ja terveyttään. Tämä näkyy monella tapaa jo meillä täällä Suomessakin. Eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta, ellemme itse muuta toimintatapojamme.

Sammaloituneen mielen oireyhtymä (SMO) on kehitetty helpottamaan edellä kuvattujen ongelmien havaitsemista sekä reagoimaan jo olemassa oleviin oireyhtymän oireisiin ja puuttumaan aktiivisesti ja varhain näihin ongelmiin työelämässä.

Sammaloituneen mielen oireyhtymä on kehitetty osana Meijän polun Luontotyöpäivien kokonaisuutta, joidenka ideana on viedä suomalaista työtä kohden luontoympäristöjä ja lisääntyvää työhyvinvointia.

Sammaloituneen mielen oireyhtymän julisteen (A3-koko) tulostustiedoston voi ladata itselleen täältä.