Portteja keskisuomalaiseen luontoon Keski-Suomen reitistöviikolla 15.–21.9.2021

Portteja keskisuomalaiseen luontoon Keski-Suomen reitistöviikolla 15.–21.9.2021

Kutsumme Keski-Suomen reitistöviikolla kaikkia mukaan järjestämään keskisuomalaisia luonto- ja kulttuuritapahtumia. Tällaisia tapahtumia voivat olla esimerkiksi opastukset, kilpailut, talkoot, tutustumiskäynnit, työhyvinvointipäivät, koulutukset tai muut vastaavat tilaisuudet, joissa keskisuomalaiset ja kauempaakin tulevat pääsevät tutustumaan kohteiden tarjontaan ja erilaisiin mahdollisuuksiin. Viikon mittaan näitä mahdollisuuksia voi esitellä myös videoiden, artikkeleiden tai somekampanjoiden muodossa. 


Portteja keskisuomalaiseen luontoon

Keski-Suomen luonnon ja kulttuurin matkailu- ja virkistyskäytön selvitystyössä tunnistettiin yhdeksän keskisuomalaista aluetta, joiden kautta tulevaisuudessa olisi helppo päästä tutustumaan keskisuomalaiseen luontoon ja luontoliikunnan mahdollisuuksiin. Nämä alueet porttikohteineen näkyy alla olevassa kartassa (kartta löytyy myös raportin sivulta 20.).

Näiden alueiden ja porttikohteiden, kuten kansallispuistojen, lisäksi toivotamme luonnollisesti mukaan reitistöviikolle myös muualla Keski-Suomessa toteutettavat tapahtumat. Sillä kuten reitistöviikon slogankin toteaa, ‘kaikki reitistöt vievät meitä kohden tulevaisuutta’. Lähtekää siis mukaan tekemään tulevaisuuden Keski-Suomea! Ideoita tapahtumista saa reitistöviikon sivuilta www.meijanpolku.fi/reitistoviikko

Kuinka mukaan?

Keski-Suomen reitistöviikolle mukaan lähteminen on helppoa ja ilmaista. Ilmoittakaa tapahtumanne viimeistään torstaihin 9.9. mennessä sähköpostilla meijanpolku@gmail.com. Laittakaa mukaan järjestäjien logo, tapahtuman tiedot (Nimi, tapahtumapaikka, päivämäärä ja aika, sekä mielellään linkki, jonka takaa löytyy lisätietoa tapahtumasta kiinnostuneille). Jos jaatte tietoa tapahtumasta sosiaalisissa medioissa, niin käyttäkää tägiä #reitistöviikko, niin jaamme tietoa eteenpäin myös Meijän polun kanavissa. 

Reitistöviikolla perjantaina 17.9. järjestetään myös Luontotyöpäivä, jolloin suomalaista työtä viedään luontoympäristöön. Nyt onkin erinomainen tilaisuus lähteä mukaan kahteen tapahtumaan yhdellä kertaa viemällä omat työt luontoon ja luontoreitistöille. Vinkkejä luontotyöpäivän viettoon löytyy tapahtuman sivuilta. Nähdään luonnossa!

Lisätietoja
meijanpolku@gmail.com

Juho Jäppinen
juho.jappinen@jamk.fi