Poljinhaaste

Poljinhaaste

Vuosikellon Poljinhaasteessa lähdetään nimen mukaisesti polkemaan pyörällä. Jokainen omalla vauhdillaan ja suosikkipyörällään.

Valitse itsellesi pyöräilyreitti alla olevasta kuvasta ja käy matkaan. Kuvaan on merkitty joidenkin suomalaisien pyöräilyreittien mitat kilometreissä. Sinun tehtävänä on kerätä kilometrit pyöräilemällä kotimaisemissasi ja ehkäpä vaikka sitten ensi kesänä lähteä testaamaan jotain näistä reiteistä paikan päälle…

Pidä tuloksista harjoituskirjaa, jonka voit tulostaa sivun alalaidassa olevasta linkistä.

Voit jakaa suorituksen pieniksi osasuorituksiksi, jolloin pyöräilet päivittäin tai viikottain lyhyempiä matkoja. Jos esimerkiksi pyöräilet päivittäin 6 kilometriä, niin Puumalan saaristoreitti on kierretty 10 päivässä. Enemmän pyöräilyä kaivatessasi pyöräile mahdollisimman monta reittiä vuoden aikana. (#vuosihaaste)

Ja haasteen henkeen kuuluen, muista haastaa ystäväsi, työkaverisi, harrastusporukkasi tai vaikka naapurisi mukaan kiertämään pyöräilyreittejä ja kohden parempaa kuntoa.

Ja kuten liikunnassa yleensä, muista huolehtia kehostasi kokonaisvaltaisesti lepoa ja kehonhuoltoa unohtamatta. Vaihtelua liikkumiseen kaivatessasi voit vilkaista Vuosikellomme muun tarjonnan. Jotta pyöräily tuntuisi entistä helpommalta, voit aloittaa myös porrashaasteemme ja lisätä jalkoihin hiukan voimaa. Vuosikellon haasteita sopivasti yhdistellen saat kasattua itsellesi arkeen ja juhlaan sopivan liikuntakokonaisuuden.