Poljinhaaste

Poljinhaaste

Vuosikellon Poljinhaasteessa lähdetään nimen mukaisesti polkemaan pyörällä. Jokainen omalla vauhdillaan ja suosikkipyörällään.

Valitse itsellesi tavoitteeksi kotimainen pyöräilyreitti alla olevasta kuvasta ja käy matkaan. Kuvaan on merkitty joidenkin suomalaisten pyöräilyreittien mitat kilometreissä. Sinun tehtävänä on kerätä kilometrit pyöräilemällä kotimaisemissasi ja ehkäpä vaikka sitten lähteä testaamaan jotain näistä reiteistä paikan päälle…

Pidä tuloksista harjoituskirjaa, jonka voit tulostaa sivun alalaidassa olevasta linkistä.

Voit jakaa tavoitteen pieniksi osasuorituksiksi, jolloin pyöräilet päivittäin tai viikottain lyhyempiä matkoja. Jos esimerkiksi pyöräilet päivittäin 6 kilometriä, niin Puumalan saaristoreitti on kierretty 10 päivässä. Viikkotasolla voit ottaa tavoitteeksi vaikka 100 km, jolloin poljet Sinisen tien reitin viidessä viikossa. Enemmän pyöräilyä kaivatessasi pyöräile mahdollisimman monta reittiä vuoden aikana. (#vuosihaaste)

Ja haasteen henkeen kuuluen, muista haastaa ystäväsi, työkaverisi, harrastusporukkasi tai vaikka naapurisi mukaan kiertämään pyöräilyreittejä ja kohden parempaa kuntoa. Jos teillä on innokas porukka, niin Poljinhaasteesta on tehty myös pienryhmille suunniteltu versio, joka löytyy täältä.

Ja kuten liikunnassa yleensä, muista huolehtia kehostasi kokonaisvaltaisesti lepoa ja kehonhuoltoa unohtamatta. Vaihtelua liikkumiseen kaivatessasi voit vilkaista Vuosikellomme muun tarjonnan. Jotta pyöräily tuntuisi entistä helpommalta, voit aloittaa myös porrashaasteemme ja lisätä jalkoihin hiukan voimaa. Vuosikellon haasteita sopivasti yhdistellen saat kasattua itsellesi arkeen ja juhlaan sopivan liikuntakokonaisuuden.

Poljinhaasteen voi toteuttaa myös kuntopyörällä, jos et esimerkiksi talviaikaan halua pyöräillä ulkona, tai olet muutoin esteellinen pyöräilemään ulkona. Valitset itsellesi tavoitematkan ja sitten vain polkemaan!