Pihtiputaan kylillä kiertävä päivätoiminta osana hyvinvointia

Pihtiputaan kylillä kiertävä päivätoiminta osana hyvinvointia

Kiertävä päivätoiminta eri kylillä ja keskustan alueella on tuonut iloa ja yhdessä tekemisen meininkiä monelle ikäpolvelle Pihtiputaalla jo kymmenen vuoden ajan. Ennaltaehkäisevä kuntouttava toiminta on tarkoitettu lähinnä eläkeikäisille, mutta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa on järjestetty mm. erilaisia kisoja, luontoretkiä ja muita tapahtumia oppilaiden, varhaiskasvatuksen sekä kehitysvammaisten kanssa.

Päivätoiminnan ryhmien myötä erilaiset hankkeet ja tietyt palvelut, asiantuntijaluennot, palveluohjaus, yms. on ollut helppo jalkauttaa myös sivukylien asukkaiden keskuuteen. Yhdessä on vierailtu toisissa kylissä, liikuttu luonnossa, tehty yhteisötaidetta, vaalittu vanhoja perinteitä – tehty kaikkea sitä mikä on tuntunut mukavalta ja tuonut hyvää mieltä. Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia parhaimmillaan!

Yksinäisiä tai yksin asuvia on houkuteltu mukaan ja huonosti liikkuvia tai autottomia kuljetettu kimppakyydeillä kokoontumisiin. Ryhmätoiminnan myötä myös kylillä asuvien yhteydenpito ja toisista huolehtiminen on vilkastunut. Myös miehiä on saatu mukavasti mukaan toimintaan. Liikkuminen on kuulunut kokoontumiskertojen tärkeimpiin sisältöihin. Vuosittain tehtävät kuntotestit, sen myötä henkilökohtainen ohjeistus ja yhteiset jumppahetket ovat lisänneet huomattavasti kiinnostusta omaa terveyttä ja hyvinvointia kohtaan.