Miljoonan askeleen haaste käynnistyy 1.3.!

Miljoonan askeleen haaste käynnistyy 1.3.!

Maanantaina 1.3. käynnistyy Facebookissa järjestyksessään toinen Miljoonan askeleen haasteen ryhmä, jossa yhdessä lähdemme askeltamaan kohden maagista miljoonan askeleen rajapyykkiä.

Keväällä 2020 järjestettyyn ensimmäiseen ryhmään lähti mukaan 350 henkeä eri puolilta Suomea. Alla olevaan kuvaan on kerätty tuon ryhmän aktiivien ’maaliintuloja’ miljoonan askelletun askeleen jälkeen. Nopeimmat kävelijät saapuivat maaliin alle kahdessa kuukaudessa ja pitkäjänteisimmät kävelijät kahdeksan kuukauden korvilla.

Miljoonan askeleen haasteessa onkin tarkoitus taivaltaa kukin omalla vauhdillaan ja tyylillään. Tavoitteena on kuitenkin nostaa omien päivittäisten ja viikoittaisten askelten määrää verrattuna omaan tämänhetkiseen arkeen. Tavoitteet on jaoteltu kuukauden pätkiin, joiden mukaan päivittäinen ja viikottainen askelmäärä on lasketaan.

Ensimmäisestä ryhmästä saamamme palaute oli erittäin positiivista, sillä olihan ryhmä käynnistynyt vain hiukan ennen koronan tuomia rajoituksia, etätöitä ja harrastusten sulkeutumista. Moni suomalainen huomasi fyysisen aktiivisuutensa, jos ei nyt lakanneen kokonaan, niin ainakin vähentyneen merkittävästi. Nyt vuosi tuon jälkeen suomalaiset ovat löytäneet luontoliikunnan ja muita keinoja pysyä aktiivisena, mutta etätyöt ja harrastusten puute on jättänyt monen arki-aktiivisuuteen kuitenkin suuren aukon. Ja tämä näkyy arjessa monella tapaa. Eli aktiiviselle liikkumiselle on todellinen tarve myös keväällä 2021. Ja mikä onkaan parempi tapa lähteä liikkeelle, kuin kävellen?

Lähde siis mukaan Miljoonan askeleen haasteeseen ja kohden parempikuntoista kevättä ja alkukesää! Haasteen Facebook-ryhmä löytyy täältä nimellä Miljoonan askeleen haaste 2021.