Meijän polku esillä eurooppalaisena mallikäytäntönä

Meijän polku esillä eurooppalaisena mallikäytäntönä

Meijän polku sai uutta* kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnustusta, kun Our path – Concept to well-being and health promotion related to nature trail network julkaistiin Keski-Suomen liiton toteuttaman Three T -projektin mallikäytäntönä Interreg Europe -ohjelman avoimella Policy learning platformilla.

Alustalla julkaistavat käytännöt edustavat parhaita eurooppalaisia esimerkkejä luonto- ja kulttuuriperintöä yhdistävästä kestävästä liikkumisesta ja matkailusta. Julkaisua edeltävässä arvioinnissa todetaan, että Meijänpolun luontokontaktin ja liikkuvamman elämäntavan yhdistävä malli on erittäin inspiroiva ja se on mahdollista toteuttaa kaikkialla! Three T -projektin kahdeksan eurooppalaisen kumppanimaan edustajat tutustuivat Meijän polun toimintaan opintomatkalla Keski-Suomessa kesällä 2019.

Keväällä 2019 Keski-Suomessa vieraili osana Three T -projektia vierailijoita kahdeksasta eurooppalaisesta maasta tutustumassa muun muassa Meijän polkuun, Sairaala Novaan, Alvar Aallon kohteisiin ja saunamaakuntaan. Meijän polun terveysmetsäopastoimintaa tuolloin esittelivät Janne Laitinen, Liisa Lumiaho ja Pirjo Mustonen.

Meijän polkuun hyvänä eurooppalaisena käytäntönä voi tutustua täällä

Lisätietoa Three T -projektista Liisa Bergiukselta: lii­sa.ber­gius[at]kes­ki­suo­mi.fi


* lokakuun lopulla Meijän polku oli nostettu malliksi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön uudessa metsien terveyskäyttöä esittelevässä julkaisussa. Aiheesta lisää täältä.