Lähde mukaan tekemään keskisuomalaista tulevaisuutta!

Lähde mukaan tekemään keskisuomalaista tulevaisuutta!

Seuraava Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään syyskuussa! Tuolloin lähdemme taas viemään keskisuomalaisia reitistöjä kaiken kansan tietoisuuteen ja ihmisiä reitistöille. Laittakaahan siis mietintämyssyt päähän ja pohtikaa, millä tavalla teidän yhteisö voisi lähteä edistämään reitistöjen käyttöä ja tunnettuutta teidän seudulla.

Kuvia ensimmäiseltä Keski-Suomen reitistöviikolta syyskuusta 2020. Kuvat ovat tapahtumien järjestäjien ottamia.

Mukaan reitistöviikolle voi lähteä matalalla kynnyksellä järjestämällä tapahtumia reitistöihin ja luonnossa liikkumiseen liittyen. Mitä tällaiset tapahtumat sitten voivat olla? Ensimmäisellä reitistöviikolla eri puolilla Keski-Suomea järjestettiin muun muassa kotakierroksia, vaelluksia, luontopolun avajaisjuhlat, reitistöesittelyjä, työhyvinvointipäiviä, retkiä sekä koulujen ulkotyöpäiviä metsissä. Yksi koulutuspäiväkin saatiin koronasyksynä järjestettyä. Luonnollisesti pääasiassa luonnossa. Reitistöjen äärelle ja tiimoilta voi siis järjestää monenlaisia tapahtumia.

Mitä muuta reitistöviikolla tapahtuu?

Valokuvakilpailu

Reitistöviikolla 2021 järjestetään Keski-Suomen reitistöt -valokuvakilpailu, johon toivotaan runsaasti kuvia keskisuomalaisilta reitistöiltä ja kaikilta vuodenajoilta. 

Eli liikkuessanne luonnossa ja reitistöillä pitäkää kamerat ulottuvilla ja käytössä. Lisää tietoa kilpailusta loppukesästä.

Luontotyöpäivä 17.9.

Vuoden 2021 reitistöviikolla, perjantaina 17.9., järjestetään myös Luontotyöpäivä, jolloin suomalaista työtä viedään luontoon. Nyt on siis upea mahdollisuus yhdistää reitistöviikko ja Luontotyöpäivä ja lähteä työporukan kanssa nauttimaan suomalaisesta luontoympäristöstä tai siirtää vaikka etätoimisto päivän ajaksi luontoympäristöön.

Tervetuloa mukaan tekemään tulevaisuutta!

Lisätietoja
Juho Jäppinen
juho.jappinen@jamk.fi