Kuukauden kunta, syyskuu 2018: Konnevesi

Kuukauden kunta, syyskuu 2018: Konnevesi

Kuukauden kuntana on syyskuussa Konnevesi, joka on noin 2760 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Savon rajamailla.

Kunnan pinta-alasta neljäsosa on vesistöjä. Konnevesi asettuukin nimikkojärvensä rantamille. Vuonna 2014 perustettu Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee vesistöosiltaan Konneveden alueella.

Vuoden 2012 alussa Konneveden kunta osti omistukseensa seitsemän luonnonkaunista ja kalaisaa koskea. Konneveden Seitsemän kosken koskireittiin kuuluvat Siikakoski, Taikinainen, Karinkoski, Kellankoski, Yläinen, Keskisenkoski ja Hannulankoski. Konneveden koskia kutsutaan usein perhokalastuksen paratiisiksi, ja ne ovat myös kansainvälisesti tunnetut ja arvostetut.

Konnevesi tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen liikuntaan muun muassa kuntosalilla, erilaisissa ohjatuissa ryhmissä, ulkopelikentillä, terapia-altaalla, hiihtoladuilla ja luonnossa. Seitsemän kosken koskireitti, luontopolut ja Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoavat luontoliikunnalle upeat puitteet, jotka soveltuvat muun muassa melontaan, kalastukseen, lintubongaukseen ja retkeilyyn.

Konneveden uusi koulukeskus otettiin käyttöön täydessä mitassaan syksyllä 2017. Terve talo -periaatteella rakennettu ja remontoitu rakennus palvelee kuntalaisia monin eri tavoin. Kuntalaisten vapaa-ajankäytössä on kaksi liikuntasalia ja kuntosali.

Koulukeskuksen läheisyydessä sijaitsevat myös päiväkoti, kirjasto, ja Nuorisotalo Kukkula. Kukkulalla pelaillaan, musisoidaan, kokataan, taiteillaan ja ollaan vaan kavereiden kanssa. Etsivä nuorisotyö ja Nuorten työpaja tukevat nuorta opintoihin ja työelämään.

Konnevesipäivät, Kotiseutumuseo, taidenäyttelyt, konsertit sekä yhteistyössä järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kanssa järjestettävät tapahtumat, tarjoavat mielenruokaa pitkin vuotta.