Kuukauden kunta, kesäkuu 2018: Viitasaari

Kuukauden kunta, kesäkuu 2018: Viitasaari

Heinä- tai elokuussa ei ole esittelyssä Kuukauden kuntaa. Jatketaan syyskuussa!

 

Kesäkuun Kuukauden kuntana on Viitasaari – Pikkasen parempi periferia.

Viitasaari sijaitsee Keski-Suomen maakunnan pohjoisosassa kirkkaana kimmeltävän Keitele-järven rannalla. Viitasaari on kulttuuri- ja luontokaupunki, ja siellä asuu lähes 6 500 asukasta.

Viitasaari on moderni maaseutukaupunki, jossa arvostetaan sekä sivistystä että kekseliästä yritteliäisyyttä. Kaupungin viimeaikaiset investoinnit (kuten uusi päivähoitokeskus, moderni koulukampus) ovat kohdistuneet lapsiperheiden hyvään arkeen.

Viitasaaren keskeinen sijainti Nelostien ja Sinisen tien risteyskohtana, suurten kaupunkien väliin jäävänä pienempänä keskuskaupunkina tekee siitä erinomaisen kohteen uusille viihteen, kaupan ja teollisuuden investoinneille. Ammatillisen koulutuksen ansiosta Viitasaarella on saatavilla sitoutuvia osaajia niin logistiikkaan, teollisuuteen kuin palveluihinkin.

Meillä voi vaihtaa ajatuksia ja verkostoitua mm. torin laidalla sijaitsevassa uutta kokeilukulttuuria edustavassa Lennättimessä, jossa voit työskennellä myös lomakausien ulkopuolella, vaikka työsi ovat muualla. – Tutustu tarkemmin www.lennatin.fi.

Luontomatkailijoita Viitasaarelle kutsuvat Keiteleen ja koskikylien kalastusmahdollisuudet sekä jylhät metsämaisemat. Viitasaaren tunnetuimpia tapahtumia ovat modernin musiikin festivaali Musiikin Aika, Keksintöjen viikko, Mid Finland Truckmeeting sekä Suovanlahden Traktorijatsit.

Jos ruuhkattoman Suomen letkeä rytmi ja kaunis luonto sopii paremmin kuin suurkaupungin säpinä, Viitasaari on juuri oikea paikka sinulle!