Hyvinvointia elämäntavoilla – mielen hyvinvointi

Hyvinvointia elämäntavoilla – mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvoinnista huolehtiminen on erinomaisen tärkeää. Tältä sivustolta löydät ohjelmia, joiden avulla voit omatoimisesti kehittää ja parantaa omaa hyvinvointiasi.


Mielen hyvinvointi -omahoito sisältää useita osiota. Omahoito-ohjelmaa läpikäydessäsi voit huomata, että useat osiot sopivat moneen oireeseen. Jokaisen osion lopussa on aiheeseen sopiva harjoitus, jonka avulla voit peilata ajatuksiasi, tunteitasi ja käyttäytymistäsi osiosta saamasi tiedon valossa.

Työkaluja mielen hyvinvointiin –omahoidon osioita voit tehdä itsenäisesti.


Oiva hyvinvointiohjelma, on ohjelma jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oivan harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan tietoisesti läsnä, käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunnistamaan itselle tärkeitä asioita.

Oiva sopii esimerkiksi stressin, alakulon, ahdistusoireiden tai uniongelmien lievittämiseen.

Oiva perustuu arvo-, hyväksyntä- ja tietoisen läsnäolon (mindfulness) menetelmiin. Ohjelma sisältää yli 40 eri tilanteisiin sopivaa harjoitusta.

Harjoituksia voi tehdä lukemalla tai kuuntelemalla.


Masennus kuin ikisade? -itseopiskelukurssi soveltuu Ihmisille, jotka pohtivat mistä oma ilottomuus, jaksamattomuus ja ärtymys mahtavat johtua. Tervetulleita mukaan ovat myös läheisistään huolestuneet ja työssään masentuneita ihmisiä kohtaavat ammattilaiset, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään siitä, miltä masennus sairastuneesta itsestään tuntuu.


Ilmoittautumisen jälkeen kurssimateriaali avautuu ja harjoituksissa voi edetä omaan tahtiin. Kurssin on toteuttanut Mielenterveyden keskusliitto.


Omaolo.fi – Arjen harmituksen vähentäminen

Arkipäivän harmituksien vähentämiseen kehitetty valmennusohjelma auttaa hallitsemaan vastoinkäymisten kohtaamisessa syntyvää harmitusta sekä kielteisiä tuntemuksia ja reaktioita. Asenteita voi halutessaan muuttaa ja reaktioita voi hallita paremmin. Ohjelman harjoitteet sisältävät tehtäviä ja tietoa aiheesta.

Tavoite on, että valmennukseen osallistuvat saavat parempia valmiuksia sietää arjen pieniä vastoinkäymisiä niin, että vastoinkäymiset harmittaisivat vähemmän ja lyhyemmän aikaa.